Uncategorized
Tσιλιχούρδα (Κερκυραϊκή Μαγειρίτσα)
Υλικά
1 αρνίσια συκωταριά
½ κιλό εντεράκια
1 αρνίσια κοιλιά (προαιρετικά)
30 γρ. αλεύρι
1 λίτρο νερό
1 ματσάκι φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
½ ματσάκι άνιθο
½ ματσάκι μαϊδανό
1-2 σκελίδες σκόρδο
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
1 κουτ. πελτέ τομάτας
(αραιωμένο με 1 κουτ. νερό) ή 1 φρεσκοτριμμένη τομάτα (προαιρετικά)
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι μαύρο
Χυμός από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε πολύ καλά τα εντεράκια (γυρίστε με μια βελόνα τα μέσα έξω και αφήστε τα μέσα σε ένα μπολ με ξύδι για λίγη ώρα-ξεπλένετε κατόπιν)
Σε μία κατσαρόλα με νερό αχνίζουμε τα την συκωταριά, τα εντεράκια και την κοιλιά.
Ξεπλένουμε καλά με κρύο νερό και τα ψιλοκόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι.
Κατόπιν τα σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο λάδι μαζί με το φρέσκο και το ξερό κρεμμυδάκι και το σκόρδο.
Αλατοπιπερώνουμε καλά και προσθέτουμε το αλεύρι σοτάροντας για 1 λεπτό ακόμη.
Προσθέτουμε το νερό δίνοντας μια καλή βράση στην σούπα για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν καλά τα συκωτάκια και “δέσουν”λίγο τα υγρά.
Λίγο πριν αποσύρουμε από την φωτιά διορθώνουμε το αλατοπίπερο, συμπληρώνουμε τον χυμό λεμονιού και προσθέτουμε τα μυρωδικά για να κρατιούνται ζωντανά και πράσινα.